ZALMMOUSSE VAN TANTE KITTY


Voor een vorm van ca ¾ Liter.


1 groot blik of twee kleine blikjes roze zalm
2 of 3 gekookte eieren, klein ( of ca 6 kwarteleitjes)
3 à 4 blaadjes witte gelatine
½ kopje mayonaise
½ kopje zure room
1 kopje (of minder) azijn
citroensap (afhankelijk van de hoeveelheid azijn, proeven)
ontpitte groene olijven
peper en zout
dilletoppen of verse dille
snufje knoflookpoeder
beetje tomatenketchup

Begin met de gelatine te laten weken in ruim koud water en kook de eieren hard.
Laat de zalm uitlekken en verwijder graten en velletjes. Prak de zalm fijn, roer de mayonaise er zure room erdoor, de kruiden, ketchup en een beetje zout.
Verwarm de azijn tot het kookpunt en los de uitgeknepen gelatine, van het vuur af, erdoor. Laat afkoelen.

Snijd de olijven in dunne plakjes, roer ze door het zalmmengsel, voeg de azijn toe, proef en voeg zo nodig naar smaak zout, peper, kruiden, citroensap, ketchup toe

Vul een met olie ingesmeerde vorm met de helft van het zalmmengsel. Leg er de gehalveerde eitjes op (bolle kant onder) en bedekt ze met de rest van de mousse. Druk het geheel een beetje aan. Folie erover en minstens 6 uur in de koelkast laten opstijven.

Leg vóór het opdienen de vorm even in heet water, maak eventueel de randen een beetje los met een dun mes en stort de vismousse op een bord. versier met sterrekers, partjes citroen, olijven, etc.

De olijven kunnen vervangen worden door stukjes zoetzure augurk.