Lamsratatouille van Laura

Neem voor 6 personen 750 à 1000 gram in blokjes gesneden lamsvlees en allerlei groenten:
• courgette
• aubergine
• selderij
• wortel
• blokjes aardappel
• tomaten
• champignons
• uien en teentje(s) knoflook
• peterselie
• lamskruiden, beetje gemalen koriander, scheutje witte wijn,
• bouillon (mag van blokje, er bestaat speciale lamsbouillon), laurierblad
• olijfolie en/of boter
• crème fraîche

Braad het lamsvlees snel aan in olijfolie of een mengsel van olie en boter.
Voeg zout, gemalen peper, lamskruiden en koriander toe, daarna de grof gesneden uien en fijngesneden of uitgeknepen knoflook, in stukjes gesneden selderij, champignons, wat bouillon en witte wijn, de gesneden groenten, behalve de tomaten, en laat heel zachtjes stoven, zo'n uur of twee.
Doe er dan in stukjes gesneden rauwe aardappel en een paar kleingesneden tomaten bij, proef of er nog wat kruiden of zout bij moet, giet er eventueel nog wat bouillon of witte wijn bij.
Er kunnen ook restjes gare bonen (haricots verts of rode of witte bonen) of bonen uit blik bij, alles is er lekker in.
Nog een half uurtje samen laten stoven. Het vlees moet zacht en gaar zijn en alle groentensappen hebben geabsorbeerd.
Als je dat lekker vindt, roer je er voor het opdienen nog wat crème fraîche door.
Bestrooien met verse peterselie en stokbrood erbij geven en/of risotto of couscous.
Op Franse manier je brood in de saus soppen

Laura maakt er meestal een groene salade bij. De hoeveelheden van deze schotel zijn niet goed te omschrijven, het ligt eraan wat je in huis hebt gehaald of zelf erbij wil doen. Het is ook heel goed een dag van tevoren te maken, zodat alle aroma’s ruim de tijd hebben om in het vlees trekken.
De volgende dag ook nog heerlijk.