GRADA’S GEGRATINEERDE GROENTEN


1 courgette
4 à 5 tomaten
1 ei
¼ L slagroom
2 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook
zout en peper
boter om de vorm in te vetten


Was de courgette en de tomaten en droog ze af. Snijd de courgette in 1 cm dikke plakken, snijd de tomaten in evenveel even dikke plakjes.
Bak de courgetteplakjes snel in de olijfolie in een koekenpan tot ze aan beide zijden goudkleurig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop het ei met de room, voeg zout en peper toe en de geraspte kaas.
Beboter een platte ovenschaal en leg hierin dakpansgewijs om en om tomaat en courgette.
Giet hierover het kaas-room-ei-mengsel en strooi er de fijngesneden knoflook over.
Zet de schaal midden in een op 200ºC voorverwarmde oven en bak de groenten 10 minuten tot zich een goudbruin kostje heeft gevormd.
Heerlijk bij lamsvlees of pasta en als vegetarische schotel.