1 courgette
4 à 5 tomaten
1 ei
¼ L slagroom
2 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels olijfolie
1 of 2 teentjes knoflook
zout en peper
boter om de vorm in te vetten
Was de courgette en de tomaten en droog ze af. Snijd de courgette in 1 cm
dikke plakken, snijd de tomaten in evenveel even dikke plakjes.
Bak de courgetteplakjes snel in de olijfolie in een koekenpan tot ze aan beide
zijden goudkleurig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klop het ei met
de room, voeg zout en peper toe en de geraspte kaas.
Beboter een platte ovenschaal en leg hierin dakpansgewijs om en om tomaat
en courgette.
Giet hierover het kaas-room-ei-mengsel en strooi er de fijngesneden knoflook
over.
Zet de schaal midden in een op 200ºC voorverwarmde oven en bak de groenten
10 minuten tot zich een goudbruin kostje heeft gevormd.
Heerlijk bij lamsvlees of pasta en als vegetarische schotel.