voor 4 personen
600 gram kalfsoester, in dunne reepjes gesneden van
ca. 5 cm lang
10 cantharellen (pieds de mouton, trompettes de mort, cèpes, etc.)
of een handje champignons
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 dl (kook)room
200 gram gorgonzola
1 dl kalfsbouillon of bouillon van een blokje boter
witte wijn
peper, zout
fijngesneden peterselie
Begin met de saus:
Fruit de goed schoongeborstelde paddestoelen met het
gesnipperde sjalotje en de
fijngehakte knoflook met peper en zout op een zacht vuurtje.
Voeg een scheutje witte wijn toe.
Bind de saus met de room, voeg de in stukjes gesneden gorgonzola toe en laat
deze
smelten in de saus.
Is de saus te dik door de kaas, voeg dan wat bouillon toe.
Houd de saus warm.
Bak razendsnel in hete olijfolie de reepjes kalfsvlees
aan beide kanten, in porties die de bodem van een pan met dikke bodem net
bedekken. Houd de reepjes warm in een schaal onder aluminiumfolie.
Bestrooi met zout en peper uit de molen.
Giet, als alle reepjes gebakken zijn, de paddestoelensaus erover en strooi
er fijngesneden peterselie over.
Extra feestelijk is een garnering van fijngeschaafde zwarte truffel en wat
truffelolie in de saus.
Geef er tagliatelle bij en rucolasalade met pijnboompitten.