225 gram pure chocola
100 gram boter
4 eieren
175 gram fijne tafelsuiker
2 eetlepels bloem
1 theelepel kaneelsuiker
snufje zout
stijfgeslagen slagroom
Vet een taartvorm van ca 30 cm in en bestrooi de binnenkant met wat bloem.
Verwarm de oven voor op 140ºC.
Verwarm de chocola samen met de boter ‘Au bain Marie’ op een laag
vuurtje tot beide gesmolten zijn. Roer het mengsel regelmatig om. Splits de
eieren en klop de witten met een snufje zout stijf en in een andere kom de
dooiers met de suiker schuimig. Voeg de bloem en de kaneel toe aan de dooiers,
roer alles goed door elkaar en schenk daarna de gesmolten chocola erbij en
maak er een gelijkmatig mengsel van. Spatel voorzichtig als laatste het eiwit
erdoor.
Schenk het beslag in de taartvorm en bak de taart midden in de oven in ongeveer
40 à 45 minuten gaar. Laat de taart in de vorm afkoelen. Lauw is hij
heerlijk, maar machtig. Versier met stijfgeslagen slagroom.