Bitterkoekjesbavarois

voor 4 personen

100 gram bitterkoekjes
25 cc (1/4 dl) Amaretto
4 blaadjes gelatine (10 gram)
2 dl room
2 dl melk
2 x 30 gram suiker
3 eierdooiers

Drenk de in stukjes gebroken bitterkoekjes in de Amaretto.
Week de gelatine ca. 10 minuten in koud water.
Breng de melk met 30 gram suiker aan de kook.
Klop de dooiers schuimig met de rest van de suiker.
Giet voorzichtig, al roerend, de melk erbij.
Knijp de geweekte gelatine uit en roer die door het eimengsel.
Laat afkoelen.

Klop de room lobbig, niet te stijf, maar dik vloeibaar.
Roer de bitterkoekjes door de melk en eieren.
Spatel de room erdoor.
Blijf af en toe roeren totdat het mengsel begint op te stijven en
de bitterkoekjes niet meer naar de bodem zakken.
Giet in een met water omgespoelde vorm.
Laat daarna minstens twee uur geheel afkoelen en opstijven in de ijskast.
Stort de bavarois op een schaal en garneer met wat al of niet
verkruimelde bitterkoekjes en/of stijfgeslagen room.

Kan heel goed een dag van tevoren klaargemaakt worden.