1 scharrelhaan van 1½ kg, in stukken
150 gram dobbelsteentjes spek
20 kleine witte uitjes
500 gram champignons
2 teentjes knoflook
kruiden, zoals tijm, laurier
2 eetlepels olijfolie
100 gram boter
2 eetlepels bloem
3/4 L rode wijn
1 likeurglas cognac
Laat de poelier de haan in stukken snijden. Bruineer de stukken in de olijfolie,
in een braadpan. Bak in een andere pan de dobbelsteentjes spek, uitjes en
champignons. Voeg hier de aangebakken stukken kip bij en giet de cognac erover.
Flambeer. Giet daarna de rode wijn erover, voeg zout en peper en kruiden toe,
evenals de fijngesneden knoflook. Breng een paar keer hoog aan de kook en
zet dan het vuur laag en laat het geheel zachtjes gaar koken in een uurtje.
Bind de saus met de bloem en eventueel een scheutje kookroom.
Freddy maakt er zelfgemaakte appelmoes bij (zie recept
Hete Bliksem) en Leo schenkt hier een mooie bourgogne bij.