Voor 4 personen.
1 kg aardappelen
    melk
    boter
    zout, peper, nootmuskaat
    1 kg appelen
    2,5 dl witte wijn
    2 kaneelstokjes
    suiker
    Begin met het maken van de appelmoes. Verwarm de witte wijn met de kaneelstokjes.
    Schil de appelen, goudrenetten zijn het lekkerst, maar iedere andere sappige 
    appel is ook goed. Snijd de appels in stukjes en kook ze in de wijn met de 
    kaneel. Doe er vast wat suiker bij, roer af en toe en kook de appels op een 
    laag vuurtje tot ze moezig zijn. Proef of de appelmoes zoet genoeg is. Verwijder 
    de kaneelstokjes.
Maak ondertussen de aardappelpuree. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze goed gaar. Neem hiervoor kruimige aardappelen. Giet de aardappelen af en verwarm een flinke klont boter met melk, zout, peper en nootmuskaat. Doe hier de aardappelen bij en stamp het geheel tot puree, of gebruik een pureeknijper. Voeg eventueel nog wat melk en boter toe om de gewenste smeuïgheid te verkrijgen.
Beboter een diepe ovenschaal en leg hierin de helft van de aardappelpuree. 
    Daarop de appelmoes en daarop de rest van de aardappelpuree. Leg bovenop wat 
    klontjes boter. Verwarm door en door in de op 180ºC voorverwarmde oven 
    en laat er een korstje op komen.
    Dit gerecht kan heel goed van tevoren klaargemaakt worden en in de magnetron 
    in kleinere porties opgewarmd worden.